Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sista banken i Bjärred stänger

Om drygt en vecka slår Swedbank igen portarna till sitt bankkontor i Bjärred. Därmed försvinner ortens sista bank.

Ute Bjurström är en av alla Bjärredsbor som inte tycker att Swedbanks beslut om en flytt är bra.Bild: Johanna M Karlsson
– Men vi lämnar inte kommunen. Vi flyttar vår verksamhet i Bjärred till vårt andra och lite större kontor inne i Lomma, säger Stefan Hansson, bankchef för Swedbank i Malmö och Lomma.
1 september stänger Swedbank i Bjärred och då blir orten med knappt 10 000 invånare utan bank.
I Lomma däremot finns flera banker med kontor i centrum, men det räcker inte tycker de Bjärredsbor som vi träffar.
– Jag tycker att det är förfärligt. Först stängde de posten och nu banken. Vad ska försvinna härnäst? säger Ute Bjurström.
– Jag gav upp redan när de slutade med kontanthantering, säger Folke Lindegärd, som har bott i Bjärred sedan 60-talet.
De Bjärredsbor som vill besöka ett bankkontor hänvisas i fortsättningen i första hand till Lomma.
– De tre anställda som vi har i Bjärred kommer att börja arbeta där. I och med det kan vi utöka våra öppettider i Lomma, säger bankchef Stefan Hansson.
Några arga kunder har hört av sig till Swedbank och ifrågasatt beslutet om flytten. Flera undrar hur det nu ska gå för ortens pensionärer som kanske inte är vana vid att exempelvis betala räkningar över nätet.
– Vi har fört en diskussion med olika pensionärsorganisationer och organisationer för rörelsehindrade i flera år. De tycker det här med internetbank och telefonbank är bra. Man kan dessutom ringa oss dygnet runt, och det är ofta bättre än att man ska behöva ta färdtjänsten ner till banken, säger Stefan Hansson.
Några Bjärredsbor har oroat sig för att också bankomaten ska försvinna, men de kan vara lugna.
– Den påverkas inte utav den här flytten, utan blir kvar, säger Stefan Hansson.
Vill du ha fler nyheter från Lomma kommun? Gå då in och gilla ”Här i Lomma” på Facebook och få alla våra senaste nyheter rakt in i ditt eget flöde.
Gå till toppen