Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tydliga motiv saknas till Triangeln-bomb

Polisen saknar tydliga motiv till attentatet mot Triangeln-komplexet i natt. En bomb förstörde entrén till ett trapphus på Rådmansgatan.

Bild: Bengt Arvidson
Explosionen skedde cirka 01:45 natten mot måndagen. Dörrkarmar i metall demolerades och glasrutor flera meter upp i trapphuset krossades. Skadorna visar att det inte var någon handgranat som användes i Malmö den här gången.
Läs också Sprängdrabbade verksamheter inte hotade
Något omedelbart tänkbart motiv saknas.
– Vi får hålla förhör under dagen med personer som kan tänkas veta någonting för att se om det finns någon rimlig förklaring till varför detta inträffar, säger Lars Förstell, polisens informatör.
Polisens tekniker undersökte platsen under natten och morgonen. Skadorna gjorde att entrén hölls stängd hela dagen för verksamheterna i trapphuset: en tandläkarmottagning, en hörcentral, ett företag som bedriver personlig assistans, samt en av regionens beroendemottagningar använda entrén.
– Vi kommer inte in genom porten så vi har ringt runt till alla patienter och bett dem komma till Beroendecentrum i stället, säger Karina Stein, områdeschef inom vuxenpsykiatrin.
Hon säger att de enheter inom vuxenpsykiatrin som finns på Rådmansgatan inte mottagit något hot som kan förklara nattens explosion.
– I så fall hade vi polisanmält det, säger Karina Stein som räknar med att verksamheten fungerar som vanligt under tisdagen.
Utöver företagen i trapphuset används ingången också av vakter som arbetar i området.
Explosionen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.
Gå till toppen