Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Zlatan om kritiken: "In genom ena örat, ut genom andra"

Zlatan Ibrahimovic talar ut efter succéstarten i Manchester United och dissar dem som dömt honom på förhand. – Det går in genom ena örat och ut genom det andra, säger han,

Zlatan Ibrahimovic visar sitt "fighting face" hemma på Old Trafford i samband med fredagens ligamatch mot Suthampton.Bild: JASON CAIRNDUFF
Fredagens 2–0-seger hemma mot Southampton bar Zlatan Ibrahimovics signatur. Han gjorde båda målen i sin första ligamatch på Old Trafford och har redan gjort sig ett namn på sin nya hemmarena.
– Laget gjorde bra ifrån sig och jag tror att vi kan göra det ännu bättre. Men det är bara andra matchen i Premier League och mycket är nytt. Vi har ny coach, ny ledning, en del nya spelare, säger Zlatan i en intervju på Manchester Uniteds webbplats.
– Det är som ett pussel, vi måste få alla bitar på plats och sedan få det att fungera, fortsätter Zlatan.
Den tillsynes kaxige yngligen från Malmö har vuxit och blivit en 34-årig världsstjärna med en ny framtoning som en slags lagpappa och mentor åt yngre spelare.
– Tränaren [José Mourinho] ger mig mycket ansvar och jag tar det. Jag är bara mig själv. Jag försöker hjälpa alla andra, säger Zlatan.
– Bilden av mig utanför planen och i media är att människor dömer mig innan de känner mig. Men jag bryr mig inte om vad som skrivs. Det går in genom ena örat och ut genom det andra.
Zlatan Ibrahimovic säger att det viktigaste är hur hans lagkamrater känner och uppfattar honom och nämner Juventus som klubben där han själv formades som ung spelare efter övergången från Ajax 2004.
– Jag spelade med stjärnor som Vieira, Cannavaro, Thuram, Buffon, Del Piero, Trezeguet, Nedved, Camoranesi, Emmerson. Det var ett grymt lag, de var så många, säger Zlatan.
– Mentaliteten kommer därifrån. Ju mognare du blir – jag har två barn nu – desto mer ansvar tar du.
Gå till toppen