Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

30-åring tände eld på bil – greps på bar gärning

En 30-årig man greps på Ramels väg vid 22-tiden på måndagen, strax efter att han tänt eld på en bil. Det är den fjärde personen som polisen griper misstänkt för inblandning i sommarens många bilbränder.

Brandkåren från Hylliestationen larmades vid 00.20-tiden till en bilbrand på Hyllievångsvägen Kroksbäck. När brandstyrkan kom fram var bilen helt övertänd. Ett 20-tal personer stod på en gångbro i närheten men räddningstjänsten kunde släcka bilen utan incidenter. I nuläget är det oklart vanför bilen börjat att brinna.Bild: Patrick Persson
Enligt polisens informatör, Lars Förstell, greps 30-åringen efter att poliser i området bevittnat hur han tillsammans med en annan man tänt eld på en bil på Ramels väg. Medhjälparen lyckades undkomma.
Den gripne, som misstänks för grov skadegörelse och narkotikabrott, är sedan tidigare känd av polisen. För vad, vill Lars Förstell inte avslöja.
– Det är en person som förekommer då och då, säger han.
30-åringen är den fjärde personen som gripits de senaste veckorna misstänkt för inblandning i sommarens många bilbränder. I torsdags anmälde sig en 17-årige kille som varit efterlyst misstänkt för att ha tänt eld på en polisbil i Lindängen. På fredagsmorgonen hämtades en annan misstänkt bilbrännare in för förhör. Han anhålls senare misstänkt för en brand på Lindängsplan. Ytterligare en man greps i mitten av augusti med bensindunkar och en glashammare i sin bil. Han misstänks för förberedelse till grov skadegörelse.
Nu pågår ett intensivt utredningsarbete för att se om de gripna kan kopplas till flera bränder.
– Vi kommer nu utreda tidigare bränder och se om det finns gemensamma nämnare när det gäller vittnesuppgifter och annat vi fått fram och bokfört.
Under sommaren har över hundra bilar brunnit i Malmö. Malmöpolisen har satt in extra insatser - drönare, helikopter och motorcykelpoliser för att stävja bränderna. Men 30-åringen på Ramels väg greps medelst traditionella polismetoder, enligt Lars Förstell.
– Vi har jobbat intensivt för att få stopp på det här, bland annat genom spaningsverksamhet, säger han.
Gå till toppen