Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottlossning på Södervärnsgatan – stort område spärrades av

Flera privatpersoner larmade polisen strax före fem, efter att ha hört höga smällar kring Södervärnsgatan. När polisen kom till platsen hittade man en bil med skotthål. "Det verkar som att någon har väntat på bilen" säger yttre befäl Thomas Paulsson.

Bild: Patrick Persson
Ingen skadad person hittades på platsen, och heller inga blodspår eller annat som tyder på att någon har träffats av skott.
– Det är heller ingen som har gett sig till känna. Men vi följer det noga, och sjukhusen kontaktar oss om det är så att det kommer in någon med en skottskada, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.
Enligt yttre befäl Thomas Paulsson körde föraren vars bil blev beskjuten själv ifrån platsen, och bilisten eller någon annan som färdades i den kontaktade en poliskontroll för att berätta vad som hänt.
Vittnen på platsen har talat om allt från ett till fem avlossade skott. Ingen person har gripits för skjutningen, och det är oklart om någon har sett gärningspersonen.
– Vi håller på att prata med folk på platsen, och tekniker är på väg dit, säger Jimmy Modin vid 17-tiden.
Ett större område spärrades av – mer eller mindre hela Södervärnsgatan.
Vid klockan 19.30 var poliserna klara på platsen.
– Vi ska gå igenom de saker vi samlat på oss. Bilen är tagen i beslag och ska genomgå teknisk undersökning.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Anders Paulsson
Gå till toppen