Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort tillslag mot illegala tv-sändningar i Malmö – tre gripna

Tre personer har anhållits i Malmö misstänka för att ha spridit tv-sändningar olagligt.

Bild: Lars Brundin
Under tisdagsförmiddagen slog Malmöpolisen till mot minst två adresser i stan. Den ena tillslaget var på företagets kontor.
– Jag vet endast att polisen sökte personer på mer än en adress och att tre personer sitter anhållna, säger Henrik Rasmusson, kammaråklagare på Internationella åklagarmyndigheten i Stockholm.
De tre misstänks för brott mot upphovsrättslagen för att olovligen sålt tv-sändningar till kunder, troligen i hela Sverige och kanske även i Europa.
– Det handlar om tv-kanaler från i huvudsak Mellanöstern. De har packat om kanalernas utbud och sålt dem i paket, säger Henrik Rasmusson.
Han tror att verksamheten pågått sedan 2013, hur omfattande den varit får utredningen visa.
– I detta läget koncenterar vi oss på distributörerna. Jag vill inte uttala mig om kunderna har begått något fel, säger han.
Nu väntar förhör av de misstänkta personerna och fortsatt utredning.
Att ärendet ligger på Internationella åklagarmyndigheten i Stockholm beror på att det är där det finns specialkunskap om denna sortens brott.
Gå till toppen