Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Joe Biden landar i Sverige

Från heta förhandlingar i Turkiet till ett somrigt Sverige. USA:s vicepresident Joe Biden anländer i kväll till Stockholm. Vid morgondagens möte med statsminister Stefan Löfven (S) är flyktingkrisen i fokus.

USA:s vicepresident Joe Biden skakar hand med Turkiets premiärminister Binali Yildirim i Ankara. Direkt efter Turkietbesöket flyger han till Sverige.
Sannolikt ska de båda ledarna diskutera det toppmöte om flyktingfrågan som USA:s president Barack Obama står värd för i New York den 20 september tillsammans med bland andra Stefan Löfven. Andra medarrangörer är Etiopien, Jordanien, Kanada, Mexiko och Tyskland.
Bidens besök i det oroliga Turkiet i dag lär också tas upp, liksom övriga säkerhetsfrågor. Regeringskansliet beskriver endagsvisiten som ett uttryck för de "nära och goda relationer" som USA och Sverige har. Den tidigare Delawaresenatorn Biden och Löfven fann varandra vid ett möte i Washington DC i fjol, då de förenades som "vi arbetargrabbar". I maj hölls så ett nordisk-amerikanskt toppmöte i Washington DC.
Joe Biden har under sina snart åtta år i Vita huset gjort sig känd som Obamas högra hand och vän samt en utrikespolitisk fixare med områden som Ryssland, Mellanöstern och Ukraina på sitt bord. Han har också hanterat ekonomiska stimulanspaket samt arbetat med den i USA så känsliga vapenfrågan.
Smärre trafikkaos är att vänta vid besöket, då många vägar och busslinjer i Stockholm är avstängda. Dessutom råder flygförbud över Stockholms innerstad.
TT
Gå till toppen