Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny plan för Dalaplan?

”Det finns dom som tycker att jag borde lärt mig nåt nu”, inleder Dalaplans sångare Niklas Svensson bandets nya singel: ”Det blir inte bättre än så här”, släpptes idag.
Eller sjunger han ”nåt nytt”? Det har han lärt sig. Låten är en för bandet helt otypisk sak i lågt tempo och utan stökigt komp. Upputsad? Nej, musiken låter fortfarande som en skitig hund. Men den påminner också om den Bruce Springsteen som tre år efter Virvelkaggens och det vingklippta monster-reverbets triumf – plattan som världen känner som ”Born in the USA” – lämnade frun, lämnade bandet, hittade countryn och hittade ett hål i sitt inre. Korsa ”Brilliant disguise” med ”All that heaven will allow”, och skala bort ytterligare (rätt mycket…), och du hamnar på en plats där det heller inte blir bättre än så här.
Dalaplans nya album heter som singeln och släpps 30 september. Bland låttitlarna hittar jag den lovande ”Den här stan är inte så platt som du tror”.
Gå till toppen