Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF ute ur cupen efter floppmatch mot Landskrona BoIS

Landskrona Bois skickade ut allsvenska serieledarna Malmö FF ur svenska cupen med klara 3–1 (2–0). Förre MFF:aren var festfixare bakom cupskrällen.

Cupdagen i Landskrona började tungt för Malmö FF. Redan före avspark började problemen. En redan lång frånvarolista blev ännu längre. Målvakten Johan Wiland tvingades lämna återbud på grund av ryggproblem och för dagen 18-årige Marko Johansson fick med kort varsel hoppa in i målet.
Målvaktsreserven Marko Johansson fick en mardrömsstart. Redan efter fem minuter fick han släppa in ett ledningsmål för Landskrona.
Landskronas Erik Pärsson vände enkelt bort Oscar Lewicki och frispelade Alexander Tkacz som placerade in bollen i bortre hörnet utan chans för Marko Johansson.
En drömstart på en oförglömlig kväll blev det istället för Erik Pärsson som under sin ungdomstid var en lovande anfallare i Malmö FF.
Nästa kalldusch för MFF kom i fjortonde minuten när Jonathan Levi skapade en kontring genom att stjäla bollen från Oscar Lewicki. Levi störtade på mål och serverades sedan en frispelning av Erik Pärsson och kunde chippa bollen över Marko Johansson.
5088 på läktarna hade svårt att förstå vad som höll på att hända.
Uträknade Landskrona Bois höll på att skapa en cupfest på hemmaplan.
De allsvenska serieledarna var paralyserade efter den tunga starten och hade svårt att få till något organiserat anfallsspel . Även om spelet var förlagt till Landskronas planhalva var det passivt och fantasilöst på alla håll.
Vidar Örn Kjartansson hade precis som resten av MFF ingen vidare lyckad afton.Bild: LUDVIG THUNMAN
Tre tama skott på mål var det som man mäktade med under de första 45 minuterna trots stort bollinnehav.
I andra halvlek bytte MFF-tränaren Allan Kuhn in allsvenskans vassaste passningsfot i Magnus Wolff Eikrem. Han blev navet i MFF:s spel och inhoppet väckte MFF en anning.Jo Inge Berget prickade ribban två minuter in i andra halvlek och MFF såg ut att vara på gång, men då replikerade i sitt första anfall i andra halvlek.
Landskronaanfallaren Erik Pärsson tråcklade sig förbi Rasmus Bengtsson och placerade in bollen i bortre hörnet.
3–0 i den 58:e matchminuten och allt var nattsvart för MFF.
Allan Kuhns försökte bättra på offensiven genom att plocka ut Rasmus Bengtsson och sätta in först Anders Christiansen och tio minuter senare Markus Rosenberg. Malmös offensiv förbättrade marginellt av bytena.
Malmö FF reducerade i den 79:e minuten genom Jo Inge Berget, men målet var mer en förskoning av resultatet än någon början på en upphämtning.
Landskronajublade vid slutsignalen som om det vore ett cupguld, medan det i själva verkat bara handlade om att de kvalificerat sig för gruppspelet i vår.Det missar däremot Malmö FF nästa år.
Landskronas spelare jublar med publiken efter segern.Bild: LUDVIG THUNMAN
 
Gå till toppen