Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Semesterresor är inte en medborgerlig rättighet.”

Förvaltningsrättens dom i ett aktuellt Malmöfall är inte bara anmärkningsvärd utan även direkt skadlig, skriver företrädare för Liberalerna i Lund, Landskrona, Kristianstad och Malmö.

Förvaltningsdomstolen gav en Malmöfamilj med försörjningsstöd rätt till ersättning för en semesterresa; pengar till hyrbil, bensin och fyra dagars logi för antingen en resa till Skara Sommarland eller till Lalandia i Danmark (bilden).
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Ska man få socialbidrag för att åka på semester? Frågan aktualiserades i somras när förvaltningsdomstolen gav en Malmöfamilj med försörjningsstöd rätt till ersättning för en semesterresa. Beslutet motiverades med hälsoskäl. Domstolen ansåg att familjen behövde rekreation på annan ort. Det är inte rimligt. Vi kräver en grundlig diskussion om socialbidragens syfte och utformning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen