Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Daniel Andersson: Det här är en väldigt bra affär för MFF

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson säger att det kom till en gräns när det i princip inte längre gick att säga nej till buden på Vidar Örn Kjartansson. – Det här är en väldigt bra affär för Malmö FF, sen går jag inte in på detaljer.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.
Daniel Andersson avslöjar att det inte är någon sista minuten-historia att islänningen försvinner och inte heller att han hamnar i Maccabi Tel Aviv.
– Det har varit ett väldigt stort intresse och många klubbar har varit intresserade. Maccabi har varit med ganska länge, sen har det accelererat på slutet.
Vidar Örn Kjartansson hann alltså bara avverka ett halvår på sitt treårskontrakt med MFF. Det sägs att han kostade runt tre miljoner kronor plus sign-on pengar när han kom från Kina. Från israeliskt håll sägs nu att MFF får tre miljoner euro för honom.
– Jag kommenterar inte några summor. Det är klart att det är ett bra bud, vi fick ett bud som vi till sist accepterade, säger Daniel Andersson med eftertryck.
Det finns dock mer pengar att tjäna. Enligt vad Sydsvenskan erfar finns det en numera nästintill sedvanlig vidareförsäljningsklausul i avtalet, som ger mer pengar om Kjartansson flyttar vidare. Det ska heller inte ha funnits någon klausul i kontraktet med MFF som tvingade klubben att sälja vid ett bud på en viss nivå.
Daniel Andersson förnekar att det skulle ligga något mer bakom försäljningen än att det helt enkelt är ett väldigt bra ekonomiskt bud. Fotbollskanalen gick på förmiddagen ut med uppgifter att islänningen inte skulle passat in i gruppen och att harmonin inte varit den bästa.
– Vidar har passat in på ett mycket bra sätt. Det finns inget negativt alls att säga om Vidar. Han har gjort ett jättefint jobb och har gjort det vi hoppas.
Många supportrar rasar nu mot försäljningen och menar att MFF säljer guldet. Daniel Andersson ställer sig helt kallsinnig till resonemanget.
– Vi känner att vi har en väldigt bra och bred trupp med spelare som kan ersätta honom. Vi tror väldigt mycket på Alexander Jeremejeff, det var därför vi värvade honom och "JIB" (Jo Inge Berget) har också visat att han är duktig längst fram. Teddy Bergqvist har gjort mycket mål i U21.
– Vidar har gjort det fantastiskt hela vägen och det är svårt att begära att någon annan ska göra lika många mål. Vi tror att målen fördelas lite jämnare och fler kliver fram nu.
Har det stundtals varit för mycket Vidar Örn Kjartansson menar du?
– Nej, absolut inte så. Men nu tittar vi bara framåt. Vi har fullt fokus på Göteborg med de spelare vi har.
Förstår du kritiken mot att sälja en skyttekung mitt i en rasande guldstrid?
– Nej, egentligen inte. Det är klart att man väger in allt i det här. Nu har vi tagit beslutet och det är inte ovanligt. Vi har sålt Tokelo Rantie, Mathias Ranegie och Jimmy Durmaz i sommarfönster och det har ju gått rätt bra ändå.
Det finns fler spelare att tillägga - Robin Olsen förra sommaren, till exempel.
Men just att det är en skyttekung?
– Skulle vi inte kunna sälja en sådan på sommaren, frågar Daniel Andersson retoriskt.
Retar det dig extra att transferfönsterna inte harmonierar en sådan här dag?
– Det har vi ju tyckt länge. Men vi får spela utifrån de förutsättningar som finns. Vi tog in Alexander som är forward och det var väldigt bra vi gjorde det.
Var det något på gång med Vidar Örn Kjartansson redan när ni gjorde det?
– Vi visste att någon bra spelare kunde lämna. Det fanns ett stort intresse kring "JIB" också.
Två dagar återstår till att fönstret stänger. Pa Konates agent Nima Modyr har tydligt sagt att man försöker hitta en italiensk lösning för vänsterbacken.
– Det i finns ingen kontakt hittills, men det är möjligt att det händer något, det är ju någon dag kvar.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan kan möjligen något mer ske i MFF-truppen innan fönstret stänger, men det är inte alls säkert. Det rör sig då inte om någon försäljning av någon nyckelspelare, utan möjligen om en utlåning.
Gå till toppen