Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Venture Cup förnyar sin entreprenörstävling

Den 1 september lanserar Venture Cup sin uppdaterade entreprenörstävling med ett event på Ideon Agora i Lund. I år satsar organisationen på att locka till sig fler deltagare genom en öppen plattform för allmänheten.

Lyckliga vinnare från Lundabolaget Luckan som tog hem totalsegern i den senaste upplagan av Venture Cup Syd. Victor Sandberg, Joel Oredsson och John Elf.Bild: Moa Dahlin.
Klockan 17 på torsdag bjuder organisationen Venture Cup in till en uppstartsträff inför årets upplaga av entreprenörstävlingen. Den här gången blir tävlingen mer öppen för allmänheten än tidigare.
– Vi har märkt den trenden att man gärna öppet vill dela med sig av varandras idéer. Vi kommer ändå att ha jury och experter involverade, samtidigt som publiken ska kunna hjälpa till med att utveckla ens idé via en digital plattform, säger Jonas Lundh, regionansvarig för Venture Cup Syd.
Tidigare år har deltagarna anmält sitt intresse via Venture Cups hemsida, fyllt i en affärsplan och därefter fått återkoppling från en jury. Med den nya given hoppas Jonas Lundh att fler människor med intresse för entreprenörskap ska lockas till tävlingen.
– Nu blir det istället att du får feedback både från en jury och allmänheten. På så vis kan din idé, som du själv kanske inte riktigt tror på hela vägen, utvecklas med hjälp av den öppna plattformen och bli hållbar på sikt. Det enda du behöver för att kvalificera dig till tävlingen är en idé och att du bor i Sverige, säger Jonas Lundh.
Under torsdagskvällen blir det även framtidsspaning med innovationscoachen Lisbeth Böhm och futurologen Kirsten Östergaard Poulsen. Intresseanmälan till eventet görs på Venture Cups hemsida.
Gå till toppen