Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Vinnaren i Sydsvenskans instagramtävling fångade sann glädje med storstadspuls

Vi efterlyste festivalkänslor och fick in närmare 700 instagrambilder med skratt, förvåning, skräck, förtjusning, matos, utmattning, idolrus – allt som ryms i Malmöfestivalen. Kvaliteten på bilderna var hög – men nu har vi en vinnare av 5000 kronor.

Och juryns motivering lyder:
"En ögonblicksbild med storstadspuls fylld av vuxen festivalglädje och barnslig förtjusning med Malmös nya skyline som fond."
Bilden är tagen nere vid Centralen, på Suellsbron, vid det lustiga huset, kvinnorna i förgrunden är Patrick Rosefors kompisar, Marit Jönsar och Ann-Sofi Krakau.
Läs också 10 av 700 bilder – här är finalisterna i vår festivalfototävling
Grattis, Patrick Rosefors, med instagram-namnet Parametricism – vad känner du själv kring bilden?
– Juryns motivering beskriver det väldigt bra. Vi hade laddat upp för gå in i det där lustiga huset i ett par dagar. Ena dagen skulle de packa ihop när vi kom, efter att vi hade kollat på Anna von Hausswolff. Dagen därpå tyckte vi att det var för ljust – vi vill ha den rätta stämningen. Vi ville var där när det var mörkt, så att det var lite otäckt och man inte riktigt visste vad som hände. Jag tänkte först använda en go pro- kamera men hade inget batteri. Så det blev mobilen.
Vad har du använt för instagramfilter?
– Jag använder inte filter utan jobbar med att ändra ljus, kontrast och färg och lite så.
Och miljön runt omkring, funderade du över den?
– Jag bor sedan några år i Göteborg, där jag pluggar på Chalmers, till civilingenjör, men har tidigare bott i Malmö och åker hit en del. Jag har läst en arkitekturutbildning med med inriktning på stadsutveckling och varje gång jag kommer hit känner jag "shit vad det har hänt mycket" och just i det här området är det väldigt mycket som har hänt på kort tid.
– Jag tänkte på det, att det händer inte bara saker i centrum. Ungefär samtidigt som festivalen invigdes ju den nya skejtparken i Kroksbäck – fem meter från skolan och där jag växte upp som barn, jag bodde där 1982–1992.
Vad tycker du om Malmöfestivalen?
– Detta att Malmöfestivalen är gratis och bjuder på så mycket – det blir ju fantastiskt. Det är inte bar de som har råd att betala 2000 spänn som kan delta, som på Way Out West i Göteborg. Malmöfestivalen för samman människor, gamla och unga och folk från andra länder.
Vill du se fler bilder? Kolla instagram under hashtag #minmalmöfestival.
Gå till toppen