Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Guide: Här är krogarna som öppnar i Malmö i höst

I veckan öppnar tre nya restauranger i Malmö: Cirkus, In the Pink och Sushi For You. Och ännu fler ställen väntar under resten av hösten. Dygnet Runt guidar dig här till höstens nya Malmökrogar.

Så här ska en del av nya Scandic Triangeln Restaurant & Lounge se ut.Bild: Scandic Triangeln.
I våras berättade Dygnet Runt om över sjuttio nya restauranger som skulle öppna i Malmö under året. Flera av dem har nu öppnat, men flera kvarstår eller har blivit uppskjutna. Och nya har såklart tillkommit.
Under sommaren har vi fått se Jesusbaren, Autobahn, Grönt o Gott, Nils och flera andra restauranger öppna i Malmö. Men vi har en intensiv kroghöst framför oss och här kommer de restauranger som vi vet kommer att öppna under det kommande halvåret:
Denna vecka: In The Pink. I våras kunde Dygnet Runt avslöja att Malmös nya hälsorestaurang In The Pink ska öppna i Glasvasen intill Centralstationen i Malmö och nu är det premiärdags. I tisdags öppnade In The Pink och i våras beskrev ägaren Thomas Gunnarsson konceptet så här: ”Vi ska starta en blandning av restaurang och coffeehouse med hälsoriktig mat som smakar gott och gör gott. Vi brinner för sundhet, träning och en aktiv livsstil, så det kommer att bli både vegetarisk och vegansk mat, lchf-mat, rawfood, paleo-mat. Riktig mat med enkla råvaror. Inga halvfabrikat eller processad mat. Kaffet är också en viktig del.” Läs mer här.
Anders Vendel.Bild: Anna Bank
1 september: Cirkus. Stjärnkrögaren Anders Vendel har tagit över The More Bistro i Mazettihuset. Lunchserveringen är redan igång, men på torsdag öppnar Cirkus även sin kvällsservering på The More Bistro på Norra Skolgatan 24. Det blir ”mormors långkok”, asiatisk streetfood, hängmörade biffar, färska skaldjur, men även vegansk mat och någon flirt med rawfood, skriver de på hemsidan. Läs mer här.
1 september: Sushi For You. Det tyska sushikonceptet Sushi For You öppnar sin första skandinaviska restaurang i Malmö på torsdag. I en lokal intill Monster Steakhouse på Einar Hansens Esplanad i Västra hamnen kör de nu igång efter en lång renovering som dragit ut på tiden. Läs mer här.
8 september: Pembert & Gustafsson i Lokal 62. Den prisbelönta kockduon Daniel Pembert och Tomas Gustafsson satsar rejält i höst och öppnar flera ställen. I juni var de med och drog igång restaurangverksamheten på Lilla kafferosteriet och senare i höst tar de över lunchrestaurangen på Hotel Duxiana. Men den 8 september är det premiär för deras egna lunchrestaurang på Almviksvägen utanför Vintrie som Dygnet Runt tidigare berättat om här.
12 september: Scandic Triangeln Restaurant & Lounge. Restaurangen i Triangeln-hotellet kommer att nyinvigas i september efter att ha renoverats hela sommaren. ”Det kommer att vara en restaurang och cocktailbar som är öppen alla dagar i veckan”, har hotellchefen Heléne Arvidsson tidigare berättat. Läs mer här.
17 september: Haqvin Bager Build a Burger. I somras gjordes St Gertrud-restaurangen Salmsons skafferi om och blev lunchrestaurangen Haqvin Bager. Men i mitten av september blir restaurangen även en kvällsrestaurang med fokus på hamburgare. ”Tanken är att gästen själv bygger sin hamburgare vid bordet. Du kan välja mellan kött- och vegoburgare och ett urval av olika såser och tillbehör”, sade projektledaren Camilla Berglund till Dygnet Runt i den här artikeln.
Pernilla Elmquist på Nordic Street Food.Bild: Sonny Thoresen
Slutet av september: Nordic Street Food. Efter tre år som foodtruck på Malmös gator så kommer Nordic Street Food i september att öppna en pop-up-restaurang på Malmö centralstation. Men foodtrucken fortsätter rulla på stans gator. Läs mer här.
Slutet av september: Paddys vin- och ginbar. Baren Paddys på Kalendegatan har tagit över en sidolokal där de ska öppna en spanskinfluerad vin- och ginbar. Planen var att öppna tidigare i år, men förseningar i bygget gör att premiären blivit försenad. Nu är det klart att de öppnar i slutet av september. Läs mer här.
Slutet av september: Barberia. Ägarna till tyska öl- och korvrestaurangen Autobahn (tidigare Bierhaus) på Drottninggatan kommer under hösten att öppna den italienska restaurangen Barberia i grannlokalen. ”Tänk dig boquerones, doppa bröd i burk, bruschetta, italienska tapas och komplettera med italienska viner och öl”, sade ägaren Mathias Krigh i den här artikeln.
Igi Vidal på Bloom in the Park öppnar nytt i höst.Bild: Mårten Svemark
September/oktober: Embassy of Sagrantinia. Bloom in the Park-ägaren Igi Vidal satsar tillsammans med grundaren av vinbaren Pecorino Raw & Wine, Vladan Jakesevic, på ett helt nytt ställe på Västergatan. ”Det blir en sorts vinlounge med en restaurangdel. På Embassy ska man kunna få visum till landet Sagrantinia”, säger Vladan Jakesevic hemlighetsfullt. Läs mer här.
3 oktober: Pembert & Gustafsson på Hotel Duxiana. Som ni läst tidigare i denna text kommer Daniel Pembert och Tomas Gustafsson att ta över Hotel Duxianas lunchrestaurang på Mäster Johansgatan. ”Det kommer att bli mer bordsservering och lite renare. Gästerna kommer alltid att få en soppa innan”, berättar Daniel Pembert för Dygnet Runt. Kvällstid ska de börja med beställningsverksamhet och kanske senare växla upp till a la carte-restaurang.
Skiss av Studio.Bild: Schmidt Hammer Lassen Architects
14 oktober: Grilljanne Asian Roof Top BBQ. När nya huset Studio intill högskolehuset Orkanen slår upp dörrarna i oktober så kommer Slagthuset att stå bakom cocktailbaren och restaurangen på översta våningen. Det blir asiatisk barbecue, koreanskt och kolgrillat i Grilljannes restaurang och att det blir asiatiskt är inte oväntat eftersom Peter Bengtson på Slagthuset står bakom. Han har tidigare drivit de asiatiska Malmörestaurangerna Mandarin vid Södertull och Kwai Tsan i gamla saluhallen. Den stora uteterrassen kommer att bli ett lockbete i den hårda krogkonkurrensen i Malmö. Läs mer här.
14 oktober: The Black Ox. Britten Jonathan Luck står bakom två andra restauranger i det nya Studio-huset. Den större restaurangen, The Black Ox, kommer att satsa på en lyxig 1920-talskänsla med fransk mat, skaldjursplatåer och unik inredning. Läs mer här.
Skiss på nya Fish & Chip Shop.Bild: Sweco
14 oktober: Fish & Chip Shop. Men Jonathan Luck satsar även på att starta Malmös första renodlade fish & chips-restaurang i Studio-huset. Det blir kravmärkt friterad fisk med pommes frites gjord på skånsk potatis. Man ska dessutom kunna välja mellan hälleflundra, torsk, sej och kummel och sätta ihop sin egen fish & chips. Läs mer här.
Pontus Johansson på Saiko.Bild: Albin Brönmark
Oktober: Saiko Express. I mitten av oktober hoppas sushimästaren Pontus Johansson på Saiko kunna dra igång sin nya pop-up-restaurang Saiko Express på Tessins väg i Slottsstaden. Senare ska stället förvandlas till ett annat sorts asiatiskt ställe med hjälp av Jonas Klasén som tidigare var med och drev hyllade Trappaner med Tareq Taylor. Läs mer här.
Så här är Malmö saluhall tänkt att se ut.Bild: Malmö saluhall
Början av november: Hedvigsdal. När Malmö saluhall öppnar i november så blir det premiär för bageriet Söderberg & Saras nya pizzarestaurang. Läs mer här och här.
Början av november: Poms mackor. I saluhallen drar även Casual Street Food-ägaren Peter Martinsson igång en mackeria tillsammans med Markus Pålsson. På Poms mackor blir det mackor inspirerade av amerikanska delikatessbutiker. Läs mer här och här.
Början av november: Holy Greens. Den populära salladsrestaurangen på Baltzarsgatan kommer även att driva en salladbar i Malmö saluhall. Läs mer här.
Början av november: Malmstens fisk & kök. Lundarestaurangen Malmstens Fisk finns i dag i Lunds saluhall, men i höst finns de även i Malmös. De ska stå för fiskförsäljningen, men även ha en liten bistro. Läs mer här.
Början av november: Limhamns Kött & Vilt. Finns sedan 2011 i Limhamn, men blir nu saluhallens kötthandlare. Där ska de även ha en takeawayförsäljning med exempelvis korv och råbiff. Läs mer här.
Början av november: Koppi. Den prisbelönta kaffebaren från Helsingborg öppnar i Malmö saluhall under hösten. Utsågs 2013 till årets kaffebar av White Guide. Läs mer här.
Början av november: Papi. Niklas Wernerheim och Viktor Sternäng från Möllankrogen Söder om Småland öppnar en italiensk restaurang i Malmö saluhall i höst. Det blir en säsongsinspirerad meny med tolkningar av klassiska italienska rätter. Läs mer här.
Början av november: Falafel & Burgers. Kockarna Fredrik Kassam och David Fredriksson från Stortorget i Lund kommer att öppna en falafel- och hamburgerrestaurang i saluhallen. På Falafel & Burgers ska de jobba med skånska hamburgare och falafel på levainbröd och säsongsanpassade grönsaker. Läs mer här.
Början av november: Pinkhead Project. Kocken Wade Brown har tidigare jobbat på Bastard, Belle Epoque och senast Kvarteret Åkern. I höst startar han en asiatisk streetfoodrestaurang i saluhallen. Under våren prövade han konceptet på Fool Agency på Regementsgatan. Läs mer här.
Början av november: S:t Jakobs stenugnsbageri. Mattias Mårtensson nöjer sig inte med att driva ett S:t Jakobs stenugnsbageri i Lund, ett i Stockholm, ett i Lomma och två i Malmö (Skvadronsgatan och Glasvasen). I november öppnar han även ett bageri i nya Malmö saluhall. Läs mer här.
Så här ser Kol & Cocktails ut i Helsingborg.Bild: Sven-Erik Svensson
Runt årsskiftet: Kol & Cocktails. Den populära Helsingborgsrestaurangen skaffar sig en systerrestaurang på Kalendegatan i Malmö. Det blir kolgrillat i form av kött, fisk, skaldjur och grönsaker. Läs mer här.
Chien-Chung Wang på Kin Long ska öppna nytt i vinter.Bild: Albin Brönmark
Januari: Kin Longs vinbar. Häromveckan kunde Dygnet Runt berätta att det nu är klart att den kinesiska restaurangen Kin Long på Rådmansgatan tagit över grannlokalen och nu ska skapa en vinbar med lounge, karaoke, cigarrum och lekrum för barnen. Läs mer här.
Under hösten: Ambiance à Sture. Michelinkrögaren Karim Khouani på Ambiance à Vindåkra har tagit över klassiska kroglokalen Sture/Sturehof på Adelgatan. Ännu oklart när under hösten han ska öppna. Läs mer här.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen