Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inställd på att stanna i Benfica

Det är drygt ett år sedan han halkade in som reserv och vann EM-guldet med U21-landslaget. Nu sägs storklubbar bjuda hundratals miljoner för att få loss honom från Benfica. – Det är mycket skriverier, men jag är inställd på att stanna, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf.
22-åringens kometkarriär, från relativt okänd till eftertraktad mittback, har knappast gått någon fotbollsintresserad förbi.
Han kom in i landslaget i våras, i somras spelade han samtliga tre matcher i EM och sedan dess har Nilsson Lindelöf kopplats samman med flera av Europas största klubbar. Chelsea uppges vara den senaste. Premier League-klubben sägs vilja lösa ut honom från kontraktet med Benfica för runt 30 miljoner euro, närmare 300 miljoner kronor.
En svindlande summa.
Han får det att låta som kaffepengar.
Fokuserar på fotbollen
– Jag har hört att det skrivits om det, men det är inget jag tänker på. Jag är väldigt lugn i den här situationen. Jag fokuserar på min fotboll, stänger av och gör det jag är bra på, att prestera på planen. Just nu är det med landslaget och jag tycker att jag hanterar det på ett smart sätt.
– Det andra får andra ta, säger han.
– Jag har sagt länge att jag är inställd på att fortsätta i Benfica. Jag har ett långt kontrakt och känner att jag utvecklas bra där. Att spela i Champions League är stort för mig.
"Jag är mittback"
På onsdagens försvarsinriktade träning bildade Nilsson Lindelöf mittbackspar med nye lagkaptenen Andreas Granqvist – en konstellation som känns trolig i tisdagens VM-kval mot Nederländerna.
– Jag har spelat lite ytterback i landslaget, men jag tror att alla vet att jag är mittback. Det är skönt att de nya ledarna ser mig som mittback och att börja där och bygga vidare, säger han.
TT
Gå till toppen