Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "För att göra rätt för sig krävs att man är eftertraktad på arbetsmarknaden."

Ska svensk välfärd öppna upp för att alla barn ska ha rätt till semester? Jag vet inte. Men diskussionen om socialbidrag måste ske med en förståelse för komplexiteten för människor som inte har råd med det mest grundläggande. Det skriver Christel Beckdahl, diakon i Svenska kyrkan i Helsingborg.

Förvaltningsdomstolen har gett en Malmöfamilj med försörjningsstöd rätt till ersättning för en fyra dagars semesterresa; pengar till hyrbil, bensin och logi för att antingen åka till Skara Sommarland eller till Lalandia i Danmark.Bild: Adam Ihse/TT
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Ska man få socialbidrag för att åka på semester? Den frågan besvarar företrädare för Liberalerna i ett inlägg på Aktuella frågor (29/8). En del av de fyra skribenternas argument kan kännas provocerande för många,som arbetar i diakonin i Svenska kyrkan och som dagligen möter människor i utsatthet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen