Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

71-årig fransyska går 300 mil till Helsingborg

Hon började i Paris den 9 maj. Och den 10 september anländer 71-åriga Therese Dubosq till Helsingborg, där hon ska delta i vandringseventet Eurorando.

Efter drygt 300 mil till fots genom Frankrike, Belgien, Luxemburg, Tyskland och Danmark är There Dubosq nästan framme vid målet som är Helsingborg.
Där ska hon delta i Eurorando, ett skånskt vandringsvent som pågår 10-17 september.
Vi träffade henne norr om Barsebäck och frågade: varför går man 300 mil?– Det är en stor fråga. 3 000 km är lite långt men varje dag upptäckter man nya saker. Att gå är inte det viktiga utan det man upptäcker i naturen och i möten med andra människor som inte är exakt som jag.
Att gå ensam, är det viktigt?
– Man får bättre kontakt och vågar mer ta kontakt med andra än när man är två.
Har du gått så här långt förr?
– Nej, jag skulle inte ha gett mig på en så här lång distans om jag inte under årens lopp hade gjort olika vandringar. Jag har bland vandrat i bergen och gjort Santiago di Compostela.
Hur mår kroppen och fötterna?
– Allt har gått bra. Jag har inte haft ont i fötterna och inte haft några blåsor. Och jag har inte varit trött den här gången. Jag anpassar mina dagsetapper.– Det har varit jämn terräng. Att gå 25-30 km om dagen har inte inneburit några problem.
Ska du gå hem också?
– Nej, mina franska vandringsvänner kommer också hit och jag åker med deras buss tillbaka till Frankrike.
Gå till toppen