Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blomkedja och designbutik öppnar i Malmö saluhall

Det blir inte bara mat i Malmö saluhall. Även blommor och köksredskap. Nu är det klart att blomkedjan Bunches och designbutiken Olsson & Gerthel flyttar in i saluhallen i höst.

Visualiseringsskiss av Malmö saluhall.Bild: Malmö saluhall
Dygnet Runt har tidigare kunnat berätta om alla restauranger och matförsäljare som ska öppna när Malmö saluhall drar igång i början av november. Det blir pizza från Söderberg & Saras nya restaurang Hedvigsdal. Fisk från Malmstens fisk & kök. Kött från Limhamns Kött & Vilt. Mackor från Poms mackor. Italienskt från Papi. Falafel och burgare hos Falafel & Burgers. Bröd från S:t Jakobs stenugnsbageri. Sallader på Holy Greens. Asiatiskt på Pinkhead Project. Grönsaker från Frukt- och Grönsakshallen. Ost från Ostabengtson. Kaffe från Koppi och te från Tea Junkie.
Men nu kan Dygnet Runt även berätta att man ska kunna handla mer än bara mat i saluhallen.
I september 2014 startade blombutiken Bunches på Fredsgatan i Göteborg med det enkla målet att sälja blommor i bunt till ett bra pris. Sedan dess har de öppnat även på Klarabergsgatan i Stockholm och målet är att öppna ännu fler butiker runtom i Sverige. Den tredje drar igång snart i Victoriapassagen i centrala Göteborg och i november är det dags för Malmö saluhall.
– Vi kände att Malmö saluhall gifte sig så otroligt bra med vårt varumärke. Känslan som finns i huset och selekteringen de har gjort när det gäller byggmaterial. Allt stämmer bra överens, säger Bunches-ägaren Linda Westerberg.
Hur skiljer sig Bunches från alla andra blombutiker i landet?
– Vi säljer bara blommor i bunt. Vi gör inga buketter och skickar inga bud. Kunden får vara sin egen florist. Man får välja blommor, ta hem dem och snitta dem själv. Vi säljer det som är i säsong och jobbar med odlare med ett schysst miljötänk, säger Linda Westerlund.
Det blir dessutom köksprylar till försäljning i saluhallen då Malmös egna designkändisar Olsson & Gerthel öppnar en liten butik. Till skillnad från butiken på Engelbrektsgatan i Malmö så kommer det här att vara helt fokus på köket.
– Det kommer att bli vackra stekjärn, kastruller, tekannor, porslin, glas, köksredskap, knivar och annat, säger delägaren Nina Gerthel som är projektledare för den nya butiken i saluhallen.
Hon har levt med saluhallsprojektet på ett privat plan under lång tid eftersom hon är sambo med Martin Karyd som har grundat Malmö saluhall tillsammans med systern Nina Karyd.
– Jag har följt projektet och bollat idéer under hela den här tiden, men jag har inte funderat på saluhallen för Olsson & Gerthel förrän väldigt sent i processen. Fast då kändes det klockrent, säger Nina Gerthel.
Nu är hon ute på inköpsresor och breddar sortimentet för att passa i saluhallen.
Kommer folk verkligen att vilja gå till saluhallen för att köpa köksredskap?
– Vi tror att vi som finns där kommer att hjälpa varandra att dra kunder. Går du dit för att äta en lunch, så kommer du kanske att titta på något från vår butik medan du står i kö och sen ska du inte kunna låta bli att gå förbi och titta närmare. Tanken är att ha något för alla, så allt ska inte vara så dyrt. Vi tror också att det är kul för turister som kommer till saluhallen att ha möjlighet att köpa med sig något därifrån, säger NIna Gerthel som själv har jobbat på familjeföretaget Olsson & Gerthel i arton år.
Inredningsbutiken Olsson & Gerthel grundades i Malmö 1990 av Nina Gerthels föräldrar Susanne Gerthel och Håkan Olsson.
Håll koll på Malmös restaurang- och butiksliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen