Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstiga figurer på taken

Det har dykt upp en rad figurer på taken runt om i Sorgenfri.

Madeleine Oluwo upptäckte den första figuren i går morse när hon var på väg ut med sin son.
– Den stod vid ett sophus på Sorgenfrivägen 27, berättar Madeleine Oluwo.
Siluetter som tagna ur en teaterföreställning.Bild: Madeleine Oluwo
När hon kom tillbaka på tisdagseftermiddagen var plåtfiguren borta. Men på kvällen och i morse såg hon andra figurer på taken på bland annat Båstadsgatan och Sorgenfrivägen.
– Jag har inte läst något om detta och undrar vem som ligger bakom, säger Madelein Oluwo.
Handlar det om en konstnärlig utsmyckning?
Eller handlar det om fågelskrämmor som ska hålla måsarna borta?
Ett samtal till MKB:s kommunikationchef Margaretha Söderström ger svaret.
– Det är är en konstinstallation som ska invigas på lördag i samband med att det händer en massa på Sorgenfri, säger hon
Konstnärerna bakom verken som heter "Uppe på taken" heter Erik och Nils-Petter . Invigningen sker i samband med Sorgenfridagen som äger rum mellan klockan 12 och 15 på Arildsplan.
Förutom konst blir det dans med breaking av De La Kings och prova på lindy hop med Cat’s Corner, mat från Stenkula fritidsgård, hoppborgar, föreningsliv och lokalhistoriska vandringar i området.
Det nya kulturcentrat Rehab med restaurang Salong visar upp sig. Bakom satsningen står Nina Christensson från SMAK och konstnärer från Cirkulationscentralen. Muralcentralen ordnar konstverkstad för barnen på Arildsplan. MKB:s hemliga skyddsrumsgalleri har också världspremiär på samma gata.
Den här figuren stod vid sophuset på Sorgenfrivägen 27 i tisdags morse när Madeleine och Babatunde Oluwo var på väg hemifrån.Bild: Madeleine Oluwo
Vad händer däruppe?Bild: Madeleine Oluwo
En figur med fin utsikt.Bild: Madeleine Oluwo
Gå till toppen