Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nintendospel viktigaste nyheten från Apple

Super Mario är den största nyheten i Apples nya Iphone - vilket kommer att sälja miljontals mobiler. Det menar Claes Magnusson på Malmö Yrkeshögskola som utbildar elever i apputveckling och satsar på mobilspelsutveckling.

Phil Schiller, Apples vice vd, under onsdagens presentation.Bild: Marcio Jose Sanchez
– Det viktigaste av alltihop var Nintendo – att deras chefsdesigner Shigeru Miyamoto gick upp på scenen och berättade att de ska börja släppa sina spel på iphone, säger Claes Magnusson och fortsätter:
– Det finns ingen större guru i spelbranschen än Nintendos chefsdesigner. Att deras spel finns i den nya Iphone 7 kommer att sälja tiotals miljoner nya mobiler. Sedan kommer det spelet troligtvis till Androidmobiler också.
Nyheterna presenterades under onsdagen på sedvanligt sätt inför en stor, inbjuden och entusiastisk publik i Californien.
Men Iphone 7 innehåller i sig inga revolutionernade nyheter?
– Det är mer en utveckling än en revolution. Utsidan är densamma, men med lite nya färger. Istället har Apple satsat på bättre kamera och hastighet och att den tål vatten som flera konkurrenter.
– §Jag tror inte att man går man ur huse för att byta telefoner. Men jag tror att vanliga konsumenter gillar att Iphone utvecklas. Men däremot kommer många teknikbloggare att skrika sig hesa, som de brukar göra, om att det inte finns några riktiga nyheter.
Shigeru Miyamoto med Super Mario.Bild: Jae C. Hong
Claes Magnusson är försiktigt positiv till de nya trådlösa hörlurarna.
– Apple säger att de har löst en hel del problem kring trådlösa hörlurar och det är tydligt att det är dit Apple och deras dotterbolaget Beats vill.
Är det tillräckligt mycket nytt för att de kan behålla sin position gentemot Samsung och andra konkurrenter?
– Man tror ju ofta att Apple ska komma med något helt revolutionerande. Men de finputsar och utvecklar ofta bara sin produkter. Om det räcker eller inte vet jag inte. Men de har sålt över en miljard iphone och då ska man kanske inte kritisera dem alltför snabbt. De är affärsmän. Det här är deras kassako och de är försiktiga med att ändra.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen