Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sällskapsresan släpps på CD – ”ett kamikazeprojekt”

Musiken från musikalen ”Sällskapsresan” som hade premiär i Malmö i höstas släpps nu på CD. Men hur försäljningen av skivorna kommer att gå är osäkert, enligt utgivarna.

Lasse Åberg, Jakob Skarin, Anders "Ankan" Johansson och Sven Melander som alla har deltagit i produktionen av musikalen ”Sällskapsresan”.Bild: Julius Malmström
Musiksamlingen släpps i samband med att föreställningen på nytt sätts upp på Chinateatern i Stockholm. Med på plattan är bland annat Sven Melander, Anders "Ankan" Johansson och Frida Bergh, som alla deltog i föreställningen.
Enligt Jakob Skarin, en av dem som skrivit musikalen, är lanseringen något av ”ett kamikazeprojekt”. Om alla plattorna kommer att gå åt är inte säkert, enligt honom.
– Detta är egentligen ett hjärteprojekt från min sida. Det ligger mig varmt om hjärtat med faktiska skivor, jag tycker att det är kul. Men vi vet inte i vilken utsträckning efterfrågan finns. Vi har tryckt upp 2000 plattor, och sedan får vi se om det blir fler, säger han.
Låtarna finns redan på Spotify och fler kommer inom en snar framtid att laddas upp. Helst hade Jakob Skarin sett att musiken funnits tillgänglig mycket tidigare än så här.
– Jag tycker att man egentligen borde ha släppt musiken långt före premiären, att få ut den så att folk känner igen låtarna under föreställningen. Efteråt var det många som bad om en CD, så det finns en efterfrågan, säger Jakob Skarin.
Gå till toppen