Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

L vill se Sverige i Nato 2020

Liberalerna vill att Sverige ska vara fullvärdig medlem i Nato senast 2020. På bilden partiledaren Jan Björklund och Allan Widman, ordförande för riksdagens försvarsutskott. Arkivbild.Bild: Christine Olsson/TT
Liberalerna upprepar ännu en gång kravet på ett svenskt Natomedlemskap.
Partiet vill att regeringen och Alliansen gemensamt ska utarbeta en färdplan för ett svenskt medlemskap där Sverige ska vara fullvärdig medlem senast 2020, skriver partiledaren Jan Björklund och Allan Widman, ordförande för riksdagens försvarsutskott, i en debattartikel i Dagens industri.
"I ett brev till regeringen i dag kräver vi partiledaröverläggningar för att komma överens om en sådan", skriver de vidare.
Under fredagen ska regeringens särskilde utredare Krister Bringéus presentera en expertrapport om Sveriges internationella samarbeten inom försvars- och säkerhetspolitiken.
I förra veckan avslöjade TT rapportens slutsatser. Bringéus pekar på för- och nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap. Däremot tar han inte ställning till om Sverige bör gå med i försvarsalliansen.
Gå till toppen