Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö Opera åker på Skåneturné med skräckföreställning

Mellan september och december kuskar Malmö Opera runt i Skåne med operaföreställningen ”Lucrezia Borgia” av tonsättaren Gaetano Donizettis.

Karaktären Gennaro, spelad av Tobias Westman, och Hege Gustava Tjønne som Lucrezia Borgia.Bild: Malin Arnesson
För femte året i rad är det dags igen för Malmö opera att åka ut på turné. Målet är att nå ut med kända verk, och man har tidigare spelat till exempel Verdi och Puccini.
I år handlar operan, uppdelad i två akter, om hur en man kärar ner sig i en ökänd mörderska – Lucrezia Borgia. Snart inser han vem hon är, och dramatiken är ett faktum.
– Hon har levt på riktigt och var väldigt skandalomsusad under sin livstid. Det är ett rasslande drama med starka känslor. Under föreställningen är de medverkande även klädda i renässansdräkter, så det blir en fest för både ögat och örat, säger regissören Maria Sundqvist.
Lördagen den 19 september har Lucrezia Borgia premiär i Örkelljunga. Sedan styrs kosan till flera platser i Skåne, bland annat till Kristianstad, Höganäs, Förslöv, Simrishamn, Lund, Sjöbo, Lomma och Malmö. Turnén avslutas den 4 december på Kävlinges kulturscen.
Fem sångare och tre musiker har repeterat i fem veckor inför årets uppsättning av ”Lucrezia Borgia”.
– Det är ett sällan spelat verk, vilket gör det extra roligt att spela. Operan har krympts ner så att vi kommer in på små små scener runtom i Skåne – det blir en stor opera i litet format, säger Maria Sundqvist.
Gå till toppen