Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Tugga dig igenom tio smakstopp på Näset

Gå en mil och ät god mat på vägen. Låter det bra? Tagga till för Madamilen och tugga dig igenom krogutbudet på Näset. – Vi vill att folk ska få en smak av det lokala matutbudet, säger arrangören Charlotta Ranert.

Bild: Privat
På lördag arrangeras Madamilen på Näset. Vandringen går genom Skanör och Falsterbo och längs vägen får deltagarna smakprov från nio restauranger. Krogarna har fått i uppdrag att ta fram en rätt som kännetecknar just deras profil. ICA Supermarket är också med på ett hörn och bjuder på tuggmotstånd.
– Vi jobbar med mat på stora festivaler och arrangemang runt om i världen, men vi bor här nere och kände att det vore kul att göra något för lokala restauranger, säger Charlotta Ranert, som står bakom konceptet tillsammans med kollegan Anna Blomqvist.
Tillsammans driver de matkonsultföretaget Pink Chili. Företaget har tidigare bland annat fixat maten när Eurovision arrangerades i Malmö. De står också bakom Skånes matfestival i Brösarp.
– Hela idén är att man ska komma ut i naturen med kompisarna. Umgås och motionera med små smakprov av det lokala restaurangutbudet längs vägen, säger Charlotta Ranert.
– Jag reser mycket och deltar själv på matrundor vart än jag kommer. Det är ett roligt sätt att träffa andra med samma intresse.
Starten går vid Hotell Gässlingen och för den som orkar hela vägen i mål väntar något gott på Strandbaden Falsterbo.
Totalt har 320 biljetter till fyra schemalagda avgångar sålts. Deltagarna förses med karta och ett armband, och bestämmer själva i vilken takt och ordning de vill bocka av smakstoppen på vägen. Arrangörerna räknar med att det tar cirka tre till fem timmar att ta sig runt hela rundan.
– Biljetterna sålde slut på en vecka. Helt otroligt, säger Charlotta Ranert.
Det finns redan planer på att utöka Madamilen till ett två dagars-evenemang till våren. Charlotta Ranert och Anna Blomqvist arbetar också med en idé att genomföra ett cykelevenemang på samma tema.
– Alla lokala krögare är eld och lågor över det här och väderprognosen lovar sol. Det blir en bra dag, säger Charlotta Ranert.

Madamilen

Följande stop ingår i Madamilen:
Hotell Gässlingen (start)
Skanörs Gästgifvaregård
Hotell Spelabäcken
ICA Supermarket Skanör
Stationen i Skanör
Skanörs Fiskrögeri
Lindas Fingermat
Badhytten
Kust Café
Strandbaden Falsterbo (mål)
Madamilen arrangeras av Skanör Falsterbo Centrumförening. Bakom konceptet står matkonsultföretaget Pink Chili.
Gå till toppen