Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Här får du hjälp med ditt äppelträd

Astrakan eller Snövit? Vet du inte vilken sorts äppelträd du har? Då kan du få hjälp att artbestämma dem, när Fredriksdal arrangerar fruktutställning med experter på plats.

Vet du inte vilken sorts äpplen som växer i trädgården? Nu har du chansen att få veta det.Bild: Sonny Thoresen
Det finns flera hundra äppelsorter i Sverige. Och om du har äppelträd i trädgården är det en ganska stor chans att du inte har en aning om vad det är för sort. Äppelträd lever länge och när man flyttar till ett nytt hus följer ofta fruktträden med på köpet - utan varudeklaration.
Det kan dock vara intressant att få veta mer i detalj vilken sort det rör sig om, för att kunna sköta träden på rätt sätt. Det har Fredriksdal tagit fasta på och öppnar sin årliga fruktutställning den 13 september, där man kan bekanta sig med flera hundra olika äppelsorter och ett 50-tal päronsorter.
På utställningen kan man lära sig mer om äpplets historia, om vilka äppelsorter som är släkt och få skötselråd för träd och frukter.
Om du vill få hjälp att artbestämma ditt fruktträd finns experter på plats den 18 september och den 25 september i Herrgårdens södra flygel på Fredriksdal. Då måste du ta med tre fina exemplar av äpple eller päron . Utställningen är öppen mellan 13 och 25 september.
Gå till toppen