Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tyskland varnar för 500 terrorister

Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere, säger att det finns omkring 500 militanta islamister som kan utgöra fara i landet.Bild: Wolfgang Kumm/AP/TT
Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziere säger i en intervju att det finns fler än 500 militanta islamister i landet. Enligt de Maiziere är dessa kapabla att utföra attacker på egen hand eller i grupp.
Till tidningen Bild säger inrikesministern att det rör sig om 520 individer, samt ytterligare 360 personer som är kända av polis för att de har nära kontakt med de potentiellt farliga personerna.
Intervjun görs i skenet av terrordåden som skakat Tyskland i somras. Dessutom finns en oro om att potentiella terrorister finns bland de migranter som kommit till Tyskland. Omkring en miljon migranter och flyktingar kom till landet i fjol.
– Terrorhotet kommer från utländska smågrupper och från enskilda, fanatiska individer i Tyskland, sade de Maiziere.
Gå till toppen