Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bilist tappade kontrollen och körde in i parkerad bil – mitt i bostadsområdet

En bilist tappade kontrollen över sin bil och körde in i sidan på en parkerad bil på Mäster Eriks plan på söndagseftermiddagen. Enligt vittnen på plats körde bilen alldeles för fort.

Bilen (till höger) kolliderade med en mur, och också med den parkerade bilen (till vänster).Bild: Camilla Sylvan
När Sydsvenskan kommer till platsen är det fullt av människor på gatan vid de två krockade bilarna. Många grannar hörde däckskrik och smällen när bilen i hög fart körde in i muren vid huset på Mäster Eriks plan.
Johan Nilsson är ägare till bilen som blev påkörd, som stod parkerad utanför huset.
– När jag hörde däckskrik och en stor smäll tänkte jag att det var nån som låg och blödde. Skönt att inte nån blev skadad men det är så klart tråkigt att komma ner och se sin bil kvaddad.
Grannarna vittnar om att det är buskörningar varje dag och folk som kör för fort.
– Vi har bott här i fem år. I början var det lugnt men de senaste två-tre har det varit mycket. Och det är ju vräkiga bilar som buskör. Inga Toyota Avensis direkt, säger Johan Nilsson.
I området bor många barnfamiljer – bara i den drabbade huslängan bor det omkring 25 barn.
– Mina barn har gått över gatan för sista gången själva, eller nu kanske jag överreagerar, men jag kommer i alla fall vara extra försiktig, säger Christian Robért, som bor i huset.
Medan vi står och pratar och polisen fortfarande är på plats kommer det ännu en silverfärgad Mercedes i hög fart. En kompis till dem i den krockade bilen – som åker på en rejäl utskällning av polisen.
Bild: Camilla Sylvan
– Detta är en fråga bostadsrättsföreningens styrelse har lyft tidigare, att farten borde sänkas, eller farthinder, men vi har inte fått gehör från kommunen, säger Linda Johnsson som också bor på Mäster Eriks plan.
Ännu över en timme efter olyckan, vid 18-tiden, höll polisen på att reda i händelseförloppet vid kollisionen.
Föraren, en man 20-årsåldern, är misstänkt för vårdslöshet i trafik.
Gå till toppen