Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maria Barlöv reflekterar kring sin uppväxt

Maria Barlöv, Lundabo och känd från Bolibompa, kom som adoptivbarn till Sverige 1970. Men att växa upp som mörkhyad i ett kritvitt 70-tals-Sverige var svårt. I sin nya monolog "Är du svensk?"som ges på Stenkrossen gör hon upp med sin uppväxt.

Maria Barlöv och hon är tidigare programledare för Bolibompa. Hon är nu aktuell med en monolog som handlar om adoption och har premiär på Stenkrossen på Kulturnatten.Bild: Ingemar D Kristiansen
Maria Barlöv föddes i Addis Abeba 1969 och kom till Sverige 1970 som en åtta månaders bebis. Hon startade sitt liv i ett hus i Solna utanför Stockholm. Tillvaron var typisk för 70-talet. Orange-brun inredning och en mamma som bibliotekarie, en pappa som var läkare och så Maria som liksom de flesta små barn mest tyckte om att leka. Maria Barlöv minns det som en ljus tid, den tidiga barndomen. Att hon inte hade samma utseende som de andra barnen hade inte börjat spela någon roll än.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen