Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

HD–Sydsvenskan väntas skära ned nästa år

Pontus Bodelsson är vd för HD-Sydsvenskan.Bild: Stefan Ed.
Omkring 20 till 30 tjänster riskerar att försvinna på HD–Sydsvenskan den närmaste tiden. 
Av tidningens totalt 400 tjänster riskerar 20 till 30 försvinna. Det var beskedet från HD-Sydsvenskans vd Pontus Bodelsson på ett personalmöte under onsdagen.
– Det handlar dels om att vi ska bära våra kostnader men också att vi ska bygga inför framtiden. Det här handlar inte bara om neddragningar utan vi måste samtidigt rusta oss inför en digital framtid, säger han.
Några detaljer om vilka som berörs av neddragningarna finns inte i dagsläget, enligt Pontus Bodelsson.
– Jag förstår om folk är oroliga. Hela mediebranschen befinner sig i en turbulent period. Därför vill vi vara så transparenta som möjligt och gå ut med den information vi har i ett så tidigt skede som möjligt. Därför har vi inte heller någon mer detaljerad information i dagsläget.
Truls Nilsson, vice klubbordförande för Journalistförbundet på HD, menar att beskedet är tråkigt men att det är för tidigt att sia om hur neddragningarna kommer att slå.
– Intrycket vi har fått är att besparingarna ska göras över hela linjen, men det är för tidigt att spekulera innan vi får mer information, säger han.
Klart är att den digitala satsningen kommer att fortsätta.
– Vi har haft fantastiska framgångar under våren och sommaren med våra digitala satsningar inom både journalistik och teknik. Det omställningsarbetet kommer att fortsätta och fördjupas. Det innebär att vi kommer att behöva rekrytera och fylla på med kompetens inom det området, säger Pontus Bodelsson.
Text: Marcus Ekdahl
Gå till toppen