Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så bra är Kents sista låtar

Kents samlingsalbum "Best of" som innehåller en tillbakablick på bandets mer än 20-åriga karriär och fyra helt nya låtar, har nu släppts. Mottagandet är blandat.

Sami Sirviö, Joakim Berg, Markus Mustonen och Martin Sköld har nu släppt sina sista låtar som gruppen Kent. Arkivbild.Bild: MAJA SUSLIN / TT
De nya låtarna, "Terapi", "Nostromo", "Om du visste vad du ville" och "Silver", som enligt skivbolaget blir de sista nya Kent-låtarna någonsin, möter blandad kritik.
Aftonbladets Markus Larsson beskriver hela samlingen som "onödig" och ger den en tvåa i betyg på en femgradig skala. De nya låtarna får tvåor och treor. Om låten "Terapi" skriver han:
"Fjäderlätt pop där det, åter igen, låter som att The Edge från U2 har gjort några försiktiga gitarrpålägg efteråt. Musiken är anonym, men låten lyfter i refrängen. Texten skildrar kriser och ångest som både tonåringar och 45-åringar kan spegla sig i."
Expressens Anders Nunstedt ger samlingen en trea, men kallar de nya låtarna för en "kanon-ep" och ger dem treor, fyror och en femma.
Låter "Terapi" ger han högsta betyg med motiveringen:
"Hjärtskärande scener ur ett "äktenskap" radas upp efter varandra, ovanpå ett stramt dansbeat á la 'Musik non stop'. 'Allt står stilla här/Vi är ett vakuum/Den goda viljans/Absoluta nollpunkt'. Svängigare livskris får man leta efter."
Catarina Nitz på Eskilstuna-Kuriren är positiv till samlingen som hon tycker "väl speglar bandets 21-åriga historia av skivproduktion".
Hon hyllar de nya låtarna från bandet, som har sina rötter i just Eskilstuna.
"Det verkar som om beslutet om att lägga ner bandet och göra hela 2016 till ett avskedsår har gett Kent en kreativ kick. De nya låtarna är en riktigt schysst bonus till fansen, som kommer att känna igen sitt Kent och Jocke Bergs låtmakeri."
Gå till toppen