Annons

Annons

Hummus – en salig röra

Mat & Dryck

1985 startade han Sveriges första falafelbar och 2014 var det dags för hummusen att få en egen restaurang. Rätten har följt ärtpionjären Ilan Shofer genom hela livet. Hans recept kommer ursprungligen från hans marockanska mormor.

– Grundreceptet är hennes men hon sa åt mig att jag måste göra det till mitt eget.

Så här gör han.

Råvarornas kvalitet är avgörande för Ilan Shofer.

Bild: Anna Wahlgren

Annons

”Kom hungriga”, säger Ilan Shofer i telefonen när jag ringer för att fråga om jag och fotografen får komma och göra ett reportage om hans hummusbar. En vecka senare, precis efter lunch, ses vi på den anmärkningsvärt lilla restaurangen mittemot centralstationen i Lund. Nästan alla bord står på uteserveringen, ty inomhus får det inte plats mycket mer än en kyldisk, bakom vilken den nyss mixade hummusen slevas upp i djupa tallrikar och garneras på beställning.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy