Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Straff krävdes för att fixa ny LB07-seger

Anna Welin målskytt för LB07. Målet var hennes tionde för säsongen.Bild: PETTER ARVIDSON
FOTBOLL · Elitettan
LB07–Sirius 1–0 (0–0)
LB07 gjorde sitt jobb och tog tre nya poäng i jakten på en allsvensk plats. Men det krävdes en straffspark för att hemmalaget skulle få hål på Sirius duktige målvakt Emma Holmgren.
Straffen satte Anna Welin säkert från elva meter och serieledarna kunde säkra en ny trepoängare.
– Det var en jätteviktig seger som höjer stämningen i laget. Vi visade att vi kan komma tillbaka direkt och vinna igen, sa segerskytten som också var delaktig i förarbetet till straffen där hon kombinerade med systern Olivia som fälldes i straffområdet.
Sirius är en svårspelad målståndare. Laget kom till Limhamn med sex raka matcher utan förlust. LB07 höjde sig ett par snäpp upp jämfört med senast när de föll mot Kungsbacka.
– Vi var bättre idag och skapade framför allt mer framåt. Vi hade skott i både stolpe och ribba och ett mål hängde i luften innan straffen kom, tyckte Anna Welin.
Straffen kom i den 54:e minuten och efter ledningsmålet gick hemmalaget för att utöka ledningen och inte falla tillbaka och tappa initiativet.
Efter en stark vår med ett stort poängförsprång till konkurrenterna har laget satt sig i en situation där allt annat än ett avancemang ses som ett misslyckande.
– Vi har satt oss i ett roligt läge, men det sätter också press på oss. Vi har pratat en del om att försöka att bara se det som något som är kul. Vi håller på med fotboll för att det är roligt och sedan får målen och poängen komma som de kommer, sa Anna Welin.
LB07:s serieledning är på åtta poäng.
Gå till toppen