Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Debattinlägg: "Vindkraft är sedan flera år en bransch i kris"

Vindkraft är sedan flera år en bransch i kris med vikande eller obefintlig lönsamhet och ständigt brustna förhoppningar om att vara vägvisaren till ett hållbart energisamhälle. Det skriver Einar Fjellman (L) i Ängelholm.

Varning för vindkraft! ropas allt högre av insiktsfulla debattörer i olika läger och myndigheter som har ansvar för en fungerande och pålitlig elförsörjning, skriver Einar Fjellman.Bild: Mats Roslund
Region Skånes vindkraftsaffärer är skräckläsning om ekonomiskt och klimatpolitiskt vanstyre. Inköp av sex vindkraftverk 2014 för 294 miljoner kronor har snabbt visat sig bli en rejäl förlustaffär, utan hopp om förbättring inom överblickbar framtid. Fyra partier (Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna) vill ta ansvar för misslyckandet och sälja för att rädda vad som räddas kan åt skattebetalarna. En köpare finns, men villkoren är hårda. Linköpings kommun erbjuder sig att betala 230 miljoner kronor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen