Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Idrotten får pengar till arbetskraft

RF-ordföranden Björn Eriksson. Arkivbild.Bild: Erik Nylander/TT
Idrotten får totalt 52,5 miljoner kronor enligt den budget som regeringen har lagt fram. Förutom en generell uppräkning av stöd till idrotten med 11 miljoner, och 34 miljoner till integration och stöd till projekt för nyanlända och asylsökande, får idrotten 7,5 miljoner kronor till ett arbetsmarknadsprojekt.
Det ingår som en del i ett större projekt där de grupper i samhället som står längst från arbetsmarknaden ska hjälpas till sysselsättning.
– Det är ett principgenombrott, det är första gången som idrotten får ett nytt verktyg, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson till TT om arbetsmarknadsprojektet.
– Vi har i flera månader drivit på för att idrotten och andra ideella aktörer ska få ett skräddarsytt verktyg för att få folk i sysselsättning. Det här är ett välbehövligt tillskott för att lösa administrativa och praktiska arbetsuppgifter som vanligen utförs av ideella krafter.
Gå till toppen