Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Krisen i socialtjänsten kan och måste lösas. Men det behövs mod att tänka nytt och ifrågasätta. Finns det modet i Malmö stad?"

Forskningen visar att socionomer i grunden tycker om sina arbeten, men att det finns litet utrymme för de delar som de vill fokusera på: att möta människorna som de arbetar med. Det skriver Heike Erkers och Hanna Ljungberg, Akademikerförbundet SSR, tillsammans med Paula Mulinari, lektor i socialt arbete vid Malmö högskola.

Forskningen visar att socionomer i grunden tycker om sina arbeten, men att det finns litet utrymme för de delar som de vill fokusera på, att möta människorna som de arbetar med, skriver artikelförfattarna.Bild: Mats Roslund
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Krisen inom socialtjänsten i Malmö stad kan och måste lösas. Men då behöver politiker, arbetsgivare och anställda ha modet att våga tänka nytt och ifrågasätta. Är det till exempel rimligt att socialsekreterare inom den sociala barn- och ungdomsvården bara kan avsätta 2 procent av sin arbetstid till möten med barn och unga i behov av samhällets skydd och stöd?

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen