Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

De ska driva HD–Sydsvenskans nya konferenssatsning

Liza Nydén lämnar Ideon Meeting och börjar på HD-Sydsvenskan. Tillsammans med Kristina Landeström ska hon driva företagets nya konferenssatsning för det skånska näringslivet.

Liza Nydén och Kristina Landeström.
– Jag sökte inte aktivt efter andra jobb, men kunde inte låta bli när den här möjligheten dök upp. Det känns som en fantastiskt rolig utmaning och jag ser att behovet finns, säger Liza Nydén.
Hon är bosatt i Höllviken och kommer senast från en tjänst som verksamhetsansvarig för Ideon Meeting. Där har hon samordnat evenemang, mötesplatser och internationella delegationer. Bland annat ligger hon bakom Internet of Things-konferensen och IT-mässan i Lund.
Vad kommer hända på HD–Sydsvenskan?
– Vi ska projektleda företagets nya satsning på näringslivskonferenser, som riktar sig specifikt till olika branscher och yrkesgrupper. Vi börjar i vår och siktar på en konferens i månaden, säger Liza Nydén.
Hennes kollega blir Kristina Landeström – som för Malmöbor kanske är mest känd för Z:at och MFF:s klubbmärke på Turning Torso inför fotbollstoppmötet.
– Det låg stort hemlighetsmakeri bakom och vi hade en drönare uppe för att få till bilderna, säger hon.
Kristina Landeström är bosatt i Hagestad utanför Ystad. Hon har arbetat med evenemang och konferenser i 20 år – bland annat som projektledare för Guldägget och Microsoft Techdays. Nu senast har hon via en byrå ansvarat för alla event på Eon.
Men yrkeslivet började som dansare på Balettakademin.
– Jag har alltid varit fascinerad av fysiska möten. Jag tycker att det är spännande att HD-Sydsvenskan satsar mer på fysiska mötesplatser. Vi möter läsare i print och digitalt, och ökar nu närvaron utåt. Vilka behöver träffas för att driva utvecklingen framåt? Hur skapar vi en innovativ region? Sådana frågor ser jag fram emot att jobba med, säger Kristina Landeström.
Gå till toppen