Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Sorgenfri växer med fler bostäder och p-hus

Ett nytt parkeringshus med kontor och butiker samt 57 nya hyresrätter. Det är det senastet tillskottet till Sorgenfrikvarteren.

Det är Lifra och Skanska som i veckan fick klartecken för sina byggplaner av tekniska nämnden.
– Att p-huset nu byggstartas känns bra, eftersom många av de övriga projekten i området är beroende av det. Kvarteret kommer att bli en knutpunkt i Sorgenfri, med parkering, bilpool och andra slags servicefunktioner, säger Stina Räftegård.
Hon är Malmö stads projektledare för kvarteren Spårvägen/Sorgenfri.
Det nya p-huset som planeras vid Industrigatan.
P-huset kommer att uppföras intill Industrigatan och ska betjäna hela området. Här finns plats för kontor och butiker som förväntas ge hundra arbetstillfällen. Dessutom byggs sjutton hyresrätter mot den nya Linjegatan.
Skanska har fått klartecken för fyrtio hyresrätter i kvarteret Spårvagnen.
– Vi är glada att ha fått förtroendet att uppföra en multibyggnad med garage, hyreslägenheter och kommersiella ytor i den nya del av Sorgenfri som nu växer fram, säger Anders Fransson, vd Lifra.
Längre upp mot S:t Knuts väg, i det nya kvarteret som fått namnet Spårvagnen, bygger Skanska ett bostadshus med fyrtio hyresrätter.
Kvarteret som börjat byggas intill de gamla bussgaragen på Sorgenfri, mellan Industrigatan, Zenithgatan, Celsiusgatan och Nobelvägen, rymmer drygt 800 nya bostäder när det är klart.
Gå till toppen