Annons

Annons

Annons

Nyheter

Utvisas efter försäkringsmiss

En miss från en tidigare arbetsgivare startade hjulen i en obönhörlig byråkrati. Systemutvecklaren Tayyab Shabab är hett eftertraktad på den svenska arbetsmarknaden. Han har fast jobb, bostad och en dröm om en framtid i Sverige. Om tre veckor måste han lämna landet.

Text

Mathias Plank (till vänster), vd för konsultfirman Dynamo, ser programmeraren Tayyab Shabab (till höger) från Pakistan som en topprekrytering. Nu utvisas Tayyab Shabab från Sverige eftersom Migrationsverket anser att hans förra arbetsgivare betalat ut för låg ersättning vad gäller pensionsförsäkring.

Bild: Claudio Bresciani/TT

Annons

I en växande bransch som skriker efter arbetskraft är Tayyab Shabab högvilt. Det har gått fort för den 27-årige programmeraren från Lahore i östra Pakistan. Han kom till Sverige 2013 som student för att ta en mastersexamen vid Linnéuniversitetet i Växjö. Knappt ett år senare fick han jobb som mjukvarudesigner på ett svenskt företag och i våras rekryterades han av Dynamo, en konsultfirma i Stockholm som utför uppdrag åt kunder som Apple, Spotify och Ikea.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan