Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sydsvenskans krönikör Kalle Lind tävlar i "På spåret"

Den skånske komikern och författaren Kalle Lind kommer att tävla i SVT:s "På spåret" i vinter och han är vinstsugen. ”Jag har två saker på min bucket list. Ett: att vara med i På spåret. Två: att vinna På spåret”, säger Kalle Lind.

Kalle Lind.Bild: Mårten Svemark
Under torsdagen presenterade SVT de tävlande i den 27:e säsongen av SVT:s klassiska frågesportsprogram "På spåret". Av de nio tävlande paren är sex av dem är helt nya.
Förra året segrade den skånska komikern Jesper Rönndahl i par med Elisabet Höglund och kanske är det detta som har inspirerat Rönndahls komikerkollega Kalle Lind att ställa upp. Rönndahl och Lind började samarbeta med radioprogrammet "Hej domstol" 2003 och har sedan dess sysslat med ståupp, radio och mycket annat på varsitt håll.
Kalle Lind är radiopratare i Radio Malmöhus, ståuppare och författare till otaliga böcker, senast "Skånsk-svensk ordbok". Kalle Lind ska tävla i par med Isobel Hadley-Kamptz.
– Det känns som en sådan sak som man vill göra på något vis. Framför allt vill jag vinna. På min bucket list står det två saker. Ett: vara med i ”På spåret”. Två: Vinna ”På spåret”. Sen kommer jag inte på fler saker, säger Kalle Lind till Dygnet Runt.
Vad är det som lockar?
– Jag är ju en stor tv-konsument och framför allt gillar jag svensk television. Jag tittar på ”Notknäckarna” på Youtube och älskar den sortens bred familjeunderhållning. Framför allt om den har tuggmotstånd som i ”På spåret”. Man kan nästan säga att detta är en barndomsdröm. Jag har velat vara med sedan programmet startade, säger Kalle Lind.
Har du pratat med din komikerkollega Jesper Rönndahl som vann förra året?
– Nej, jag har inte gjort det än, men det kommer väl upp i någon konversation strax. Jag har ju försökt ligga lågt med detta.
Kalle Lind berättar att han och tävlingspartnern Isobel Hadley-Kamptz har blivit ihopparade av SVT.
– SVT försöker hitta oväntade konstellationer och först försökte de para ihop oss med andra eftersom vi kanske är för lika. Men till slut blev det vi.
Vilket är ert svagaste område som par?
– Geografi, har vi kommit fram till. Sen är jag själv väldigt dålig på naturvetenskap och sport. Jag brukar säga att jag är inte allmänbildad – jag är specialbildad. Jag kan mycket om en sak, men allt runtomkring det är väldigt diffust.
En annan skånsk komiker som ska tävla i årets "På spåret"-säsong är Kristoffer Appelquist, född i Malmö. Han ska tävla med författarinnan Bea Uusma.
En nyhet för säsongen är också att SVT lanserar en "På spåret"-app – genom den kommer tittarna att kunna tävla mot lagen i programmet och mot varandra.
Dessutom kommer det att sändas en två timmar lång specialversion av "På spåret" kvällen före julafton med "särskilt inbjudna tävlande par".
"På spåret" får säsongspremiär den 2 december i SVT1. Tävlingsprogrammet leds som vanligt av Kristian Luuk medan Fredrik Lindström agerar domare.

Övriga deltagare i "På spåret"

Journalisten Malou von Sivers och författaren och poddaren Sigge Eklund
Journalisten Kristin Lundell och journalisten Johan Hilton
Sportjournalisten Erik Niva och konstnären Charlotte Gyllenhammar
Journalisten Ronny Svensson och artisten Anne-Lie Rydé
Programledaren Kakan Hermansson och religionspsykologidoktorn Jan Hermansson, bägge från Lund.
Politikerna Olivia Wigzell och Göran Hägglund
Fotbollsdomaren Jonas Eriksson och boxaren och journalisten Åsa Sandell

Fakta: Artisterna i "På spåret"

Bland artisterna som uppträder i programmet märks:
• First Aid Kit
• Veronica Maggio
• Niklas Strömstedt
• LaGaylia Frazier
• Mariam the Believer
• Amanda Werne (Slowgold)
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen