Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Gyllene utsikter för Golden EDI

Golden EDI i Helsingborg har utvecklat en tilläggslösning för affärssystem, som möjliggör effektiv överföring av elektroniska affärsdokument, eller EDI. Bolaget tror att produkten kan bli en kassako och generera 30 nya jobb inom en treårsperiod.

Mats Persson, grundare och styrelseordförande för Golden EDI, och bolagets vd Christian Jönsson.
I juli i år certifierades lösningen av Microsoft och i oktober sker lanseringen i samband med en konferens i Prag.
– Det kommer att krävas en hel del nyanställningar på alla fronter för att hantera vår kommande utveckling, det är det som väntar runt hörnet, säger Christian Jönsson, delägare och vd för Golden EDI som i dag har sex anställda på kontoret i Helsingborg.
– Om tre år är det inte otänkbart att vi är uppåt 30 anställda. Nu satsar vi på en bred marknadsföring av produkten som ska lanseras över hela världen.
Christian Jönsson pekar på att Microsoft bedriver en ny linje för hur användare ska jobba med sin arkitekturplattform. För bolag som Golden EDI, med produktion av tilläggslösningar som kunder själva kan köpa på nätet, är det därför avgörande att anpassa sig till it-jättens ekosystem.
– För våra partners och kommande kunder är det väldigt viktigt att man har den certifieringen, så att man inte bygger på kostnadskrävande komponenter när man ska uppgradera och underhålla produkten, säger Christian Jönsson.
I dagsläget har företaget installerat sin lösning hos tio kunder. Med den kommande lanseringen i Prag hoppas man på att få kontakt med ytterligare tongivande partners i Europa och nå deras kundbas.
– Att bygga en fungerande verksamhet kring produkten är inte bara fråga om vilja och kapital utan rätt personer är minst lika viktigt och det är där Christian (Jönsson) kommer in som en stark spelare. Vi har dessutom ytterligare ett ess i rockärmen som inom kort kommer att gå in under samma premisser. En viktig faktor är dessutom den hjälp och stöd vi fått av Tillväxt Helsingborg för att forma affärsidé och struktur i företaget, säger Mats Persson, grundare av och styrelseordförande för Golden EDI.
Håll koll på det skånska näringslivet – följ 8till5:s nyhetsbrev.
Gå till toppen