Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö FF:s konst visas på Moderna museet

Fotboll är mer än bara fotboll. Det är namnet på en ny utställning om Malmö FF som just nu visas på Moderna museet i Malmö.

Moderna muséets chef John Peter Nilsson konstaterar att MFF är mer än bara fotboll, liksom Moderna museet är mer än bara konst:
– Vi tog kontakt med MFF och ville utbyta erfarenheter. Kärlek uppstod och vi såg att vi har mycket gemensamt. Nu har vi ett fantastiskt utbyte, säger John Peter Nilsson som själv är inbiten MFF-supporter.
Utställningen hade vernissage på fredagen och visas till och med den 16 oktober. Här finns en gammal fotboll och två fotbollsskor från 1930-talet liksom foton på spelaren Bosse Larsson men framför allt några av de konstverk med MFF-anknytning som annars hänger i föreningens lokaler på Swedbank stadion.
– Sedan ett par år tillbaka har vi ett samarbete med Moderna museet om samhällsfrågor och nu tyckte vi det skulle vara intressant att visa några av de konstverk som vi har, säger Staffan Tapper, före detta spelare och nu ansvarig för organisationen MFF i samhället.
Gå till toppen