Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Superhjälte kämpar mot syraattacker

Hon överlevde en gruppvåldtäkt. Nu är superhjälten Priya tillbaka. Med hjälp av en serietidning hoppas skaparna bakom "Priyas spegel" rikta uppmärksamheten mot problemet med syraattacker mot kvinnor i Indien och runt om i världen.

Monica Singh överlevde en syraattack i Indien. Hennes historia är en av flera som legat till grund för serien Priyas spegel som tar upp problemen med könsbaserat våld.Bild: Priyas spegel/Handout/TT
Det har gått drygt tio år sedan Monica Singh förlorade sitt ansikte när ett par män på motorcykel i den indiska staden Lucknow kastade frätande syra på henne. Det var straffet för att hon inte ville gifta sig med en bekant. Nu bor Singh i USA, och efter otaliga ansiktsrekonstruktioner har hon uppfyllt drömmen om att arbeta som modedesigner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen