Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hela landslaget imponeras av Isak

Han är inte med i landslagstruppen, men AIK:s supertalang Alexander Isak och hans nästa karriär var ändå det hetaste samtalsämnet på VM-kvalsamlingen. – Vi satt och pratade om det faktiskt i omklädningsrummet nyss, vad som skulle vara rätt val för honom, säger Pontus Jansson.

AIK:s Alexander Isak firar 6-0 segern mot IFK Norrköping på Friends.Bild: Anders Wiklund/TT
17-årige Alexander Isak glänste med två mål och en assist när AIK krossade IFK Norrköping med 6–0, dagen innan landslaget samlades i Stockholm. På läktaren satt bland andra förbundskaptenen Janne Andersson och njöt av Isak och AIK:s spel – och led med sin gamla klubb.
– Det är en jäkla spännande spelare, alltså, med ett stort spel i sig trots att han inte är så gammal, säger Andersson, som fick en god uppfattning om 17-åringens potential redan när han i somras besökte klubben på träningsanläggningen Karlberg.
– Jag tycker att han är jättespännande. Jag skulle ljuga om jag sade att han inte hade fladdrat förbi i huvudet på mig.
– Det är svårt att säga vad han saknar men i det här fallet kanske du ska ha en jämnhet över lite längre tid. Ibland kan man kanske skicka fram folk för tidigt. Nu kom han med i U21 den här gången, det kanske var ett lagom steg.
Isak sägs vara bevakad av de flesta storklubbarna i Europa och spås av många kunna slå Zlatan Ibrahimovics transferrekord och bli den dyraste försäljningen någonsin från allsvenskan. Och AIK:arens kommande klubb diskuterades även bland landslagsspelarna på Bosön.
– Det är jäkligt kul att se honom. Jag följer allsvenskan noga och jag är djupt imponerad alltså. Det är svårt att säga hur bra han är och hur långt han kan gå. Men han verkar väldigt mogen. 17 år och så bra, säger Leeds-backen Pontus Jansson.
– Det är oerhört svårt att säga (var han bör gå). Det är omöjligt att säga vilken nivå och liga. Vad som passar. Det är skitsvårt. Jag är glad att det finns en sån spelare inom svensk fotboll. Jag bara önskar att han hade varit i Malmö i stället.
Albin Ekdal:
– Det är en enorm talang och jag hoppas att han fortsätter den här utvecklingen för då är det någon vi kan ha nytta av här (i landslaget) väldigt snart, men jag skulle väl ge rådet att inte dras med i den här hajpen, utan fortsätta jobba. Jag har sett otroligt många talanger som var bättre än många som är proffs i dag men som försvann under tiden.
Gå till toppen