Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Många studenter intresserade av att starta eget

Selina Voss från Tyskland vill starta ett spelföretag i Lund. Hon var en av tiotals intresserade som fyllde rummet på andra våningen i AF-borgen bara en kvart efter att företagarmässan för studenter hade öppnat dörrarna.

Det är viktigt att vara ute och träffa folk för att få reda på alla möjligheter, säger Selina Voss som vill starta spelföretag.Bild: Ingemar D Kristiansen
Selina Voss har läst den ettåriga mastersutbildningen i företagande på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, och funderar nu på att starta ett spelföretag i Lund. Mässan i AF-borgen är ett bra tillfälle att få goda råd och hitta kontakter för alla studenter som är intresserade av att starta eget, säger hon.
– Jag vet att det finns många studenter, även sådana som inte specialiserat sig på företagande, utan helt andra saker, som vill bli sina egna chefer och förverkliga sina idéer. Speciellt för dem som inte har studerat företagande är det här en möjlighet att komma i kontakt med alla dessa människor som arbetar för att hjälpa andra komma i gång.
Men även den som redan vet mycket om hur man ska gå till väga för att starta eget finns det mycket att hämta, säger Selina Voss.
– Ja, det är därför jag är här. Och inte bara för att skapa nya kontakter. När man har hållit på ett tag med det här börjar man känna igen många människor, och när man umgås kan man plötsligt få höra om någon helt ny möjlighet eller få ett intressant erbjudande om samarbete.
Mässan med namnet The Entrepreneurship Fair anordnas av Sten K. Johnson Centre for Entrepreneurship vid Ekonomihögskolan samt av Venture Lab, Universitetets verksamhet för att stimulera entreprenörskap.
Gå till toppen