Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bildspecial: Se Skissernas museum efter ombyggnaden

Skissernas museum har fått en ny entré i rostande stål och innergården har ett spegeltak som håller regnet ute men samtigt ger den nya salen dubbel höjd. Den 28 januari öppnas dörrarna för publiken.

Fasaden på den nya entrén och restaurangen är klädd i rösttrögt stål som långsamt kommer att patineras under de kommande trettio åren.Bild: Ingemar D Kristiansen
Tycho Brahe är insvept i vit cellplast upp till midjan. Han har ställt sig nära väggen i Svenska salen för att inte vara i vägen under ombyggnaden och stirrar intensivt på en av tavlorna. Men snart får Ivar Johnssons staty, vars slutgiltiga version från 1946 står på Ven, byta utsikt igen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen