Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
VM-kval: Inför Luxemburg-Sverige

Så heta är de svenska spelarna inför VM-kvalet

Dags för VM-kval igen. Luxemburg och Bulgarien står på tur och Janne Anderssons nya landslag behöver få med sig sex poäng. Men hur är det egentligen ställt med spelarnas form? Vi ger dig svaren.

Målvakter

Robin Olsen.Bild: JOEL MARKLUND
Robin Olsen: Är i ett stim just nu och håller nollan var och varannan match i FCK. Har imponerat även i Champions League.
Patrik Carlgren: Vaktar kassen i ett AIK som går starkt i allsvenskan. Carlgren får dock nöja sig med att vara nummer tre i landslaget.
Karl-Johan Johnsson: Har gjort det bra i Guingamp, som ligger i mitten av den franska ligan. Är dock inte riktigt i närheten av Robin Olsen just nu.

Backar

Pontus Jansson.Bild: JOHN CLIFTON
Mikael Lustig: Lika given i landslaget som i Celtic, där han gör bra ifrån sig i ligan. Har haft svårare att hänga med i Champions League där Celtic släppt in tio mål på två matcher.
Ludwig Augustinsson: Har imponerat under hösten och kom nyligen med i omgångens lag i Champions League. FC Köpenhamn närmast räknar med att han säljs i vinter.
Pontus Jansson: Har funnit harmonin i Leeds efter en turbulent tid i Torino. Mittbacken har blivit något av supporterfavorit på Elland Road i samband med att laget börjat vinna matcher.
Victor Nilsson Lindelöf: Är given i Benfica, som gått som tåget i ligan men haft problem i Champions League.
Andreas Granqvist: Lagkapten i landslaget och förstås given i den blågula startelvan. Fortsätter att vara en central figur i Krasnodar i den ryska ligan.
Martin Olsson: Tillbaka i kvaltruppen efter en tids skada. Är ordinarie i klubblaget Norwich, som ligger tvåa i Championship.
Filip Helander: Lämnade relegerade Verona för Serie A-klubben Bologna. Där har dock mittbacken fastnat på bänken, trots att laget öppnat säsongen ljummet.
Emil Krafth: Lär få stå på fortsatt tillväxt bakom Mikael Lustig, men har har visat att formen är gryende i klubblaget Bologna där han är ordinarie.

Mittfältare

Emil Forsberg.Bild: WITTERS
Oscar Wendt: Ytterback under förra samlingen, yttermittfältare i denna. Oscar Wendt är given i Borussia Mönchengladbach som fått en tung start på Champions League, men gått helt okej i ligan.
Emil Forsberg: Kommer till samling som färsk målskytt i Bundesliga med RB Leipzig. Verkar ha tagit tillbaka sin ordinarie plats i klubblaget efter en svacka efter EM.
Jimmy Durmaz: Har fått ett lyft i och med klubbytet till Toulouse, som öppnat den franska ligan på ett fint sätt. Durmaz är ordinarie där och målade nyligen mot Paris Saint-Germain.
Viktor Claesson: Inkallad som ersättare till Sam Larsson och får ses som ett något oväntat val. Har varken dominerat eller producerat poäng som tidigare säsonger i Elfsborg.
Marcus Rohdén: Är en startspelare i Crotone, som inlett Serie A med sex förluster på sju matcher. Hade en hel del problem mot Nederländerna.
Alexander Fransson: Har inte lyckats bli helt given i Basel, men saknar för den sakens skull inte speltid. Startade mot Arsenal i Champions League i förra veckan.
Oscar Hiljemark: Är given i Palermo som öppnat Serie A svagt. Var dock helt okej på mittfältet mot Nederlädnerna, och kan mycket väl få fortsatt förtroende av Janne Andersson.
Albin Ekdal: Hamburg är jumbo i Bundesliga och sparkade nyligen tränaren. Albin Ekdal har dock fortsatt att vara en startspelare. Missade förra kvalsamling på grund av skada. Blir intressant att se om han går rakt in i elvan mot Luxemburg.

Anfallare

Ola Toivonen.Bild: MANUEL BLONDEAU
John Guidetti: Åker in och ut ur startelvan i Celta Vigo, som håller till i mitten av La Liga. Det har bara blvit ett mål i höst, i Europa League.
Marcus Berg: Gjorde det svenska målet mot Nederländerna och visade att han är en given offensiv startspelare i blågult. I grekiska Panathinaikos är Berg fortsatt given och har gjort fyra mål på sju matcher i höst.
Christoffer Nyman: Har gjort två mål och fått helt okej med speltid efter sommarens flytt till Eintracht Braunschweig som toppar den tyska andraligan. En Janne Andersson-favorit som dock inte lär ses som startspelare i landslaget.
Ola Toivonen: Har gått starkt i nya klubblaget Toulouse - två mål på åtta matcher - och är något överraskande tillbaka i landslaget efter en tid i kylan. Kan mycket väl få förtroende från start även i blågult.
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen