Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Vi har makten att få ett slut på krig, fattigdom och förföljelser."

Jag har alltför ofta sett goda idéer och allmänt stödda förslag blockeras i säkerhetsrådet, generalförsamlingen och andra organ i jakten på konsensus. Det skriver FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Kvinnliga minröjare i Sydsudan. Bilden kommer från UN Women som bildades 2010. När jag ser tillbaka på mina år som generalsekreterare är jag stolt över att UN Women grundades och har blivit en förkämpe för jämställdhet och kvinnors egenmakt, skriver Ban Ki-Moon.
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Vår värld står inför enorma utmaningar. Klyftor av misstro skiljer medborgare från sina ledare. Extremister driver människor att tänka i termer av ”vi och dom”. Havsnivåerna stiger och vi upplever nya värmerekord. 130 miljoner människor är i behov av livsräddande hjälp, tiotals miljoner av dessa är barn och unga. Nästa generation är således redan i fara.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen