Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ytterligare två misstänkta bilbrännare frihetsberövade

En man har häktats och en anhållits misstänkta för att i augusti ha lockat ut några poliser med ett falsklarm och sedan tänt eld på deras bil. En 17-åring sitter sedan tidigare häktad för händelsen.

Den utbrända polisbilen bärgas på Folksångsgatan.Bild: Johan Nilsson / TT
I torsdags häktades en 21-årig man misstänkt för att i somras ha tänt eld på en polisbil på Lindängen i Malmö.
På tisdagen anhölls en annan 21-åring misstänkt för samma brand. Han har varit misstänkt för inbladning sedan länge, men åklagaren har inte haft tillräckligt med bevis för att kunna häkta honom.
Det var sent på kvällen den 7 augusti som polisen fick ett larm om ett lägenhetsbråk och ryckte ut. De parkerade sin polisbil och sökte upp den misstänkta brottsplatsen.
Räddningstjänsten släcker branden i en polisbil på Folksångsgatan på Lindängen i Malmö.Bild: Johan Nilsson / TT
Knappt hade de kommit fram när de fick ett larm om en brinnande bil i närheten. Det visade sig vara deras patrullbil. Bilen fick stora skador.
Kort efter händelsen efterlystes en 17-åring som sedan häktades. Han är fortfarande frihetsberövad.
Läs mer: Misstänkta bilbrännare sätts på fri fot
De flesta av sommarens och höstens bilbränder rubriceras som skadegörelse, men polisbilsbranden rubriceras som mordbrand.
Det är bedömning som åklagare Caroline Carlquist gjort eftersom bilen har ett väldigt stort ekonomiskt värde och för att polisen har en viktig samhällsfunktion.
Eftersom det brottet är grövre är möjligheterna att frihetsberöva misstänkta under utredningen är större.
Gå till toppen