Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hårdkokt i hög hastighet

Anna Karolina: Förlorat ansikte. Norstedts.

”Amanda gjorde ett nytt försök.” Ja, Amanda Paller som är polis ger sig aldrig, och det förstärks i Anna Karolinas tredje bok om henne, ”Förlorat ansikte”.
Det finns som vanligt flera spår att följa: en polis som kommit ut från fängelset och nu måste skapa sig ett nytt liv, en kvinna som någon kastar syra på. Detta ramas in av mord, skottlossning, spanobjekt, narkotika, infiltration, fängelsetid, vänsterprassel, vapen som tas med hem från jobbet – och inte minst Amandas förhållande med brottslingen som hon har två barn med.
Det nästan hårdkokta språket är lättläst. Vägen är viktigare än målet. Tempot är högt. Bilderna är enkla, precis som nu när jag säger att inget är nytt under solen.
Men bilderna spränger så småningom ramarna när Malmöbon Anna Karolina, som själv varit polis, också strör in små trubbigheter som gör att muren mellan Amandas privatliv och arbetsliv rivs. Och hon knådar med lätt hand fram upptäckten av hur svårt det är att hitta något som man inte letar efter.
Gå till toppen