Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Man åtalas för rumptafsande under Malmöfestivalen

Det skulle bli en konsertkväll med kompisarna på Malmöfestivalen. Men när en man tafsade på den unga tjejen blev det en kväll hos polisen istället. Idag åtalades en 19-åring för sexuella trakasserier.

Under Malmöfestivalen anmäldes flera fall av trakasserier i publikhavet under konserterna. På fredagen åtalade en 19-åring för att ha tafsat på en ung flicka.
Tillsammans skulle de fyra tonårsvännerna se bandet Movits spela på Malmöfestivalen. De stod i folkhavet framför scenen och pratade innan konserten skulle börja.
En 19-årig man kom fram till dem och frågade varför det inte var någon musik igång. Han ställde sig nära en av tjejerna.
De bad honom att gå. Han flyttade sig lite längre bort men sen kom han närmare igen.
Han smekte en av tjejerna över rumpan.
– Det var ungefär som en klapp. Han smekte en av sina händer över min rumpa under någon sekund, berättar hon i polisförhör.
– Jag tänkte först att det var ett misstag, men sen gjorde han det igen, forstätter hon.
Tillsammans lämnade kompisarna platsen och mannen följde efter. De kontaktade vakter vid spelningen och pekade ut 19-åringen. Vakterna tog mannen till några poliser i närheten där en anmälan gjordes.
19-åringen greps och fördes till arresten i Malmö. Han förnekade brott.
– Det kan ha varit så att jag av misstag nuddat någon när jag gått framåt. Jag är inte den typen som tafsar på tjejer, säger 19-åringen i polisförhör.
Berättelsen som tjejen lämnat stöds av vittnen.
Nu åtalas mannen vid Malmö tingsrätt för sexuellt ofredande.
Inför 2016-års Malmöfestival gjordes stora satsningar på att göra festivalen tryggare. Bland annat sattes fler vakter in som specialutbildades i hur man hanterar och bemöter sexuella trakasserier.
Polisen och arrangörerna uppmanade alla som utsattes för trakasserier och ofredande att anmäla.
Redan första kvällen grep polisen två män misstänkta för trakasserier mot två unga tjejer.
Sista kvällen gjordes ett tiotal anmälningar av unga tjejer och fyra unga killar greps misstänkta för ofredanden.
Läs mer: Unga på festivalen: ”Ingen gjorde något, ingen hjälpte oss”
Gå till toppen